Poradna ASUSTOR AS202TE

Autor: | Vloženo: 12.09.2014 000 12:21 | Témata: Poradna ASUSTOR AS202TE

Možnosti Asustoru jako multimediálního centra

Zdravím, uvažuju velmi vážně o koupi Asustor AS-202TE. Měl jsem několik požadavků na produkt, který hodlám koupit a tento - zdá se - jim vyhovuje nejlépe (jelikož se stále stále považuju za laika v oblasti IT, prosím, aby mě někdo upozornil, jestli se mýlím - budu nesmírně vděčný...). Předně potřebuju obyčejné úložiště pro svoje data a multimediální soubory - tady snad není prostor pro žádné pochyby, dále bych potřeboval něco jako osobní cloudové úložiště se vzdáleným přístupem třeba z tabletu nebo mobilu, doufám, že splňuje. Nakonec potřebuju multimediální centrum pro přehrávání filmů, muziky atp. A tady přichází pochyby. Předně, jelikož žiji trvale v zahraničí zvyknul jsem si sledovat české sdělovací prostředky přes internet (česká televize a rádia mě udržují v kontaktu s domovem - je to pro mě důležité). Bude to s Asustor AS-202TE možné? Doufám, že přinejmenším přes internetové prohlížeče ano. Je i jiná možnost, mysím třeba jestli fungují nějaké aplikace podobné těm Androidím, jako je Vysílání ČT ap? Další otázka je audio výstup, Je možné Asustor AS-202TE nějak propojit s kvalitní audio soupravou? Vím, že Asustor AS-202TE má konektor HDMI, ale ten pokud vím nefunguje, když není zapnutá TV, Jiné výstupy audio jsem nezaregistroval. Je nějaký způsob, jak poslouchat hudbu i při vypnuté televizi? Třeba při propojení s Wifi routerem, je možné v rámci domácí sítě procházet složky s hudbou na tabletu či telefonu bezdrátově? A jak potom dostat zvuk do HiFi soupravy? Nakonec ve specifikacích jsem četl, že spolu s Asustor AS-202TE jsou k dispozici zdarma 4 IP pro kameru. Mohl by mi někdo jako laikovi srozumitelně vysvětlit, co to vlastně znamená, k čemu to slouží a jaká je to vlastně výhoda? Mockrát děkuju za rady, a jak už jsem říkal za každou z nich budu nesmírně vděčný.

  • Honza

    Honza

    11. listopadu 2014

    Samostatný audiovýstup má AS-302. To jestli vám bude vyhovovat prostředí a ovládání multimediální části NASu si můžete jednoduše vyzkoušet. XBMC (nedávno přejmenované na Kodi) je totiž multiplatformní a tak ho můžete nainstalovat na libovolné PC či jiném zařízení (Win, Lunux, Os X, Android, Raspberry Pi....) http://kodi.tv/download/ a můžete vyzkoušet různé pluginy či nastavení streamu pro sledování TV.
    Co se týká IP kamer tak jde hlavně o licenci a sw který se k NASu dodává. Své IP kamery z domácí sítě můžete připojit k Nasu nahrávat z nich a přistupovat k nim přes prostředí NASu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.