Nejnovější recenze ze sekce Disková pole
- Spolehlivý
- Pomerne slozite nastaveni
- Výborně zpracovaný postup při přenosu disků z předchozí verze NASu
- Bezproblémové nastavení
- Neustálá snaha přesvědčit uživatele k používání jejich vzdáleného přístupu
- Jednoduché nastavení
disky, které nepotřebuju nejsou stále v provozu
Spolehlivost, výkon, škálovatelnost (v rámci SoHo). Velmi tichý chod, relativně nízký odběr, dostatek externích USB portů, velmi rychlé LAN porty, nastavení jednodušší než u NASů Synology (subjektivně). Za mě dobrý kup.
Servery Synology používám dlouhodobě a toto je další z nasazených. Model se čtyřmi disky rozšířením RAM na 6GB a 2×LAN má dostatečný výkon pro běžné nasazení. Jediné negativum je, že jako NVMe disky pro vyrovnávací paměť lze použít pouze certifikované hodně drahé modely.
- Super mašinka na zálohování a vnitřní síť, chce to ale AI asistenci pro nastavení a využití na maximum
Velmi kvalitní NAS od Synology. Líbí se mi jeho design i funkčnost. Systém DSM se vážně povedl a je radost s NASem doma koexistovat. NAS je překvapivě tichý a pojme až 2 3.5 palcové HDD. Má dva ethernetové porty (1x 2.5Gbit a 1x 1Gbit a USB port).
- Super for price
- none so far
- sloty na 2 HDD + 2x USB 3
- Docela snadné nastavení
- spousta funkcí a hodně pomoci na stránkách synology
- vše je v češtině
- je rychlý a zatím spolehlivý
- spotřeba energie
- rozměry a design
- Ventilátor mi nějak klepe a hlučí...asi je vadný, ale točí se a jelikož ho mám v technické místnosti, tak to zatím neřeším ani na reklamaci
- asi cena
Nikdy jsem NAS neměl a nastavení a sprovoznění jsem v pohodě zvládl...cca 30 minut a vše hotovo. Používám ho doma jako zálohu fotografií a filmů o které nechci přijít a vzdálený přístup do dokumentů. Všechny TV v domácnosti NAS našly, filmy i fotky jdou bez problémů přehrávat - na každé TV jde současně ukazovat něco jiného, nic se neseká, rychle se načítá...prostě to funguje velmi dobře. Vzdálený přístup taky funguje bez sebemenších problémů. Na stránkých Synology je spousta návodů, pomoci a doporučení atd. a je to v češtině. Jedině ta cena se mi zdá poněkud vysoká a ještě k tomu koupě lepšího HDD..je to docela finanční raketa. DS124 je levnější o 1000 kč, má ale slot jen na 1 HDD. Pokud to ale bude fungovat jako doposud, tak budu spokojený.
- Rychlý, vše OK.....
- Trochu hlučnější ventilátor, lze vyměnit...
- Snadná instalace
Hodně funkcí a splnil mé požadavky.
- Výborný DSM systém, tichý, funguje výborně.
Asi nic, možná kdyby byl levnější..?
vše OK
- Snadná instalace podle manuálu. Zatím funguje bez problémů...
- Vyšší cena, omezení pro disky Synology
- výkon
- vynucuje nastavení admin účtu
Obyčejná levná naska. Funguje jak má (kupodivu i výkon je dobrý). Jen vynucuje nastavení administrátora - nechce "admin" a vyžaduje komplexitu hesla. Do sandboxu je to obtěžující a z hloupého uživatele to chytrého stejně neudělá.
- Jednoduchá instalace
- vzdálený přístup
- Na Alze není v současné době dostupná varianta s osazenými disky
- velmi dobrý hardware
- možnost instalace vlastního NAS OS (používám unraid)
Uvažoval jsem o Synology a jsem rád, že jsem si vybral Unraid. Nehodnotím vestavěný OS, který více méně kopíruje Synology, ten jsem vůbec nezkoušel a hned nainstaloval Unraid.
Asi i díky němu vše běží jak hodinky, rychlé, spolehlivé a spousta funkcí. Používám hlavně na fotky s Immich a média, vše super.
Doporučuji přidat SSD jako cache disky, pak je i zápis / čtení bleskové, přidal jsem i RAM, ale pro běžné použití to není potřeba.