Poradna Disková pole


Autor: | Vloženo: 25.12.2012 000 00:47 | Témata: Poradna Disková pole

Propojení počítače a NSA310

Dobrý den,dostala jsem tento přístroj jako dárek, je však bez českého návodu (přesto, že je koupený zde, v ČR) a já těmto věcem až tak moc nerozumím. Proto prosím o radu Vás, zkušené uživatele. Jak mám prosím propojit tento přístroj s mým počítačem? Musí to být tím přiloženým, myslím, že LAN kabelem nebo lze USB, který není součástí? A je potřeba k tomu dokoupit ještě disk nebo zatím postačí tato "krabička" a disk je potřeba pouze na rozšíření? Na webu píší, že je třeba dokoupit externí disk, ale to znamená, že toto je pouze prázdná skříňka? Omluvte prosím mé hrubé neznalosti, opravdu jsem laik. Děkuji případným hodným lidem za podrobnou radu.

  • Kubajz27

    Kubajz27

    25. prosince 2012

    Dobrý den,
    přístroj se připojuje do sítě (kabelem LAN). USB slouží k připojení periferií jako je například tiskárna nebo externí USB disk.
    Pokud není přístroj vybaven pevným diskem, je potřeba dovnitř zasunout pevný disk SATA o maximální kapacitě 3TB.
    Můj příklad: koupil jsem tento přístroj jako komplet včetně 500GB disku, ale potřeboval jsem větší kapacitu a proto jsem vyměnil za 1TB(1000GB). NAS se otevírá pomocí velkého šroubu (lze použít mince).Tem je zespodu u předního panelu přístroje. Pokud je disk součástí , je hned po sejmutí předního panelu vidět. Pokud není možné disk vyjmout, je potřeba ještě vyšroubovat 2x4 šrouby pod předním panelem a na zadní straně a vysunout celou elektroniku z rámu, původní disk je zajištěn ještě jedním šroubem uvnitř.
    Pro konfiguraci stačí do adresní řádky webového prohlížeče( Internet Explorer, Mozilla, Chrome....)zadat název přístroje v síti s lomítkem (např: nsa310/ ) a otevře se stránka s přihlášením kde jméno i heslo je shodné: admin

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Tomáš Zich

      19. března 2013 - Tomáš Zich

      A můžu tam kopírovat data (foto, filmy,MP3 apod.) přes síť, nebo musím přes externí disk?
      Jestli to dobře chápu tak se z toho stane síťový disk, a když bude jakékoliv PC připojené např. na WIFI, tak se tam dostane?.
      Děkuji za odpověď.


    • Kubajz27

      20. března 2013 - Kubajz27

      Dobrý den,
      Ano, je to NAS = Network Attached Storage = datové úložiště na síti
      Na disk se dostanou uživatelé v síti podle nastavených práv na NASu... Nekvantifikoval bych to jako že se tam dostane "každý".


    • Tomáš Zich

      20. března 2013 - Tomáš Zich

      A to nastavení je přes nějaký software?nebo jak se to nastavuje?
      Děkuji zvažuji nákup takového zařízení.


    • Kubajz27

      20. března 2013 - Kubajz27

      Odpověď je v mém předchozím příspěvku z 25.12.2012


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.